Неделя, 23 Февруари 2020

ndt banner2

Неделя, 23 Февруари 2020

Екатерина Захариева обсъди европейската перспектива на Северна Македония с Никола Димитров

Екатерина Захариева обсъди европейската перспектива на Северна Македония с Никола Димитров

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева обсъди европейската перспектива на Република Северна Македония със своя колега Никола Димитров. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Двамата разговаряха в Хелзинки по време на неформалната среща на първите дипломати на ЕС със своите колеги от шестте държави от Западните Балкани. Захариева изрази задоволство, че и следващите председателства на Съвета на ЕС след българското следват вече установената традиция да канят колегите от Западните Балкани на своите срещи.

„България последователно подкрепя европейската и евроатлантическата интеграция на Република Северна Македония и смята, че трябва да започнат преговори за присъединяване към ЕС”, подчерта българският вицепремиер.

Заедно с министър Димитров тя направи преглед на изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете страни, както и работата на съвместната мултидисциплинарна комисия, от която очакваме още конкретни резултати.

Двамата министри обсъдиха и подготовката за съвместното председателство на Берлинския процес и приветстваха първата организационна среща на екипите на двете външни министерства, която се провежда днес в София.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner