Неделя, 20 Октомври 2019
Неделя, 20 Октомври 2019
Борисов: Отношенията между България и Русия не са влошени

Борисов: Отношенията между България и Русия не са влошени

Борисов допълни, че отчитайки и историческите, и приятелските отношения - добри и лоши през годините, в момента са те са прагматични, точни и коректни, и взаимноизгодни

Отношенията между България и Русия не са влошени, обяви премиерът Бойко Борисов след срещата си с министъра на промишлеността и търговията на Руската федерация Денис Мантуров, предаде агенция „Фокус“.

Борисов допълни, че отчитайки и историческите, и приятелските отношения - добри и лоши през годините, в момента са те са прагматични, точни и коректни, и взаимноизгодни. „Никога не е стояло във вниманието да разваляме отношенията си с Русия, нито те с България“, уточни премиерът. Той коментира, че стартиращият утре строеж на Балкански поток е много положителен и че по тази тема България и Русия действат заедно.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Борисов припомни, че България е заплатила реакторите за АЕЦ „Белене“ и че за страната ни е важно процедурите около проекта да са прозрачни, ясни и точни. „Съревнованието е много голямо между държавите компании на Китай, на Южна Корея. Така че ще се постараем максимално бързо да проведем всички тези преговори. Виждам и огромен шанс, ако параметрите и изпълнението са в рамките на договорените правила, да стане един много добър проект“, обяви Борисов.

Премиерът в свой стил коментира и спрените микрофони при посещението на председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен у нас: „Оттогава ходя с микрофон в джоба, за да може който иска, да заповяда“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар