Вторник, 28 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 28 Януари 2020
Тръмп: Няма да подпиша търговска сделка с Китай, докато не се срещна със Си Цзинпин

Тръмп: Няма да подпиша търговска сделка с Китай, докато не се срещна със Си Цзинпин

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в сряда, че вероятно няма да подпише каквато и да било търговска сделка с Китай, докато не се срещне с китайския президент Си Цзинпин на предстоящия през ноември форум на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) в Чили, предаде Ройтерс, цитира БНР.

Говорейки пред репортери в Белия дом преди среща с италианския си колега Серджо Матарела, Тръмп посочи, че обявената през миналата седмица частична търговска сделка, определена от него като "първа фаза", е в процес на формализиране на харти и отново подчерта, че Китай е готов да започне да купува американска селскостопанска продукция.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Президентът на САЩ също така омаловажи сирийската криза, която е в резултат на нахлуването на турски войски в североизточния регион на страната, като заяви, че конфликтът е между Турция и Сирия и че е "добре" Русия да помогне на Дамаск.

Той допълни, че налагането на американски санкции срещу Турция би било по-добро, отколкото битки в региона.

Наскоро Тръмп изтегли американските войски от Сирия, но след това пренасочи част от тях, за да предотврати повторното разпространение на Ислямска държава в региона.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner