Неделя, 19 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 19 Януари 2020

Премиерът Борисов открива завод за фарове на "Мерцедес"

"Завод след завод строим. Започнаха да се връщат висококвалифицирани български кадри от чужбина", посочи бе Борисов (ВИДЕО)

Пътят Пловдив-Асеновград стана много хубав. От Пловдив до Истанбул и от Пловдив до Белград имаме пътища. За това идват инвестиции. Научихме се от старите грешки. Всички парцели имат ток вода, даваш им парцел, а те идват да си строят. Сега, когато почнахме пътя Ботевград - Мездра и ремонта на АМ "Хемус", инвеститори от Кърджали отидоха във Враца и строят 5 завода. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на нова фирмена база за производство на автомобилно осветление край Куклен.

"Упрекван съм в добросъседството, което имам към съседните ни държави. От 1934 г. в Турция са започнали да работят с "Мерцедес". Вижте колко години са пред нас в производството на такива авточасти. Само преди седмица открихме над 200 работни места в нов завод на "Бош". Софтуерът на всички електрически автомобили ще се правят в България. Тук ще се измисля и дизайнът на няколко модела автомобили. 60 млн. евро продукция - това са 120 млн. лв. за износ", похвали се Борисов. Той изтъкна, че това е най-сладкото за една държава.

"Завод след завод строим. Започнаха да се връщат висококвалифицирани български кадри от чужбина", посочи бе Борисов. Премиерът на страната допълни, че продължават да строят.

За мен е важно, че тук пасяха магарета, а сега какви магистрали и халета са. Не ви ли е драго?! На мен ми е драго. Идват хората и казват: Благодаря на държавата и общината, това са добросъседските отношения, подчерта още премиера и призова да се стягаме и да работим здраво. Той припомни и колко е Брутния вътрешен продукт.

Премиерът заговори и за летището в Пловдив, като заяви, че не може да се остави така и може да стане един балкански хранителен хъб, но по проекта се работи и тепърва ще се говори.

"Ако парите в хазната са такива отиваме на 2 млрд. излишък и ще говорим пак за летището в Пловдив. Това не е предизборно, аз съм го планирал и знаете, че каквото сме казали сме го направили", допълни премиерът.

Инвестицията на компанията в комплекса е на стойност 62 милиона лева, а до 2023 година се очаква там да работят 400 души.

Премиерът Бойко Борисов открива днес завода за фарове на "Мерцедес" край Пловдив. Производствената база на турската компания "Одело Фарба България" ще заработи в индустриална зона „Капсида“ в Куклен. Борисов е придружен от вицепремиера Томислав Дончев, министъра на икономиката Емил Караниколов и посланика на Турция в България д-р Хасан Улусой.

Първата копка беше направена през лятото на 2018 г. Инвестицията, която ще се влага поетапно в три завода до 2023 г., е в размер на 40,6 милиона евро, а общият брой на наетите ще е 400 души.

Oбщaтa плoщ нa пapцeлa e 92 000 квaдpaтни мeтpa, кaтo пъpвият зaвoд e въpxy 23 000 квaдpaтни мeтpa. Дo кpaя нa 2024 гoдинa тpябвa дa бъдaт гoтoви втopият зaвoд, кaктo и пpoизвoдcтвeнa бaзa зa eлeктpoникa плюc пapк зa пoддocтaвчици.

"Одeлo Фapбa Бългapия" e чacт oт Вауrаktаrlаr Grоuр. Оcвeн "Мерцедес" сpeд ocнoвнитe му клиeнти са "Ауди", "Бентли", "Порше", "Волво" и др. 

 Източник: Епицентър.бг


Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner