Неделя, 19 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 19 Януари 2020
Бойко Борисов се среща днес с президента на САЩ

Бойко Борисов се среща днес с президента на САЩ

Това е първото посещение на премиера по покана на президента Тръмп

Министър-председателят Бойко Борисов се среща днес с президента на САЩ Доналд Тръмп в Белия дом. Двамата ще обсъдят двустранните отношения в сферата на сигурността, енергетиката и търговията. 

Това е първото посещение на премиера по покана на президента Тръмп.

В Белия дом българският премиер Бойко Борисов и президентът на САЩ Доналд Тръмп ще обсъдят стратегическото партньорство между двете страни, начините за засилване на общите интереси в областта на сигурността и стабилността в Черноморския регион, както и енергийната диверсификация на България.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Сделката за новите изтребители Ф-16, доставки на американски втечнен газ и ползите от реализирането на проектите за газовия хъб Балкан, Балкански поток и интерконекора с Гърция се очаква да бъдат сред другите теми, по които да говорят Бойко Борисов и Доналд Тръмп. Бойко Борисов ще бъде посрещнат от президента Тръмп, ще последва двустранна среща на четири очи и разширено заседание на двете делегации. 

В рамките на посещението Бойко Борисов ще поднесе венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк "Арлингтън", след което ще се срещне с вицепрезидента на Националния демократичен институт Шари Браян и Международния републикански институт Даниел Туининг.

В делегацията, водена от Бойко Борисов, са вицепремиерите Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, финансовият министър Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов. 

САЩ са стратегически партньор на България не само в сферата на сигурността, но и в енергетиката и търговията. Двустранната търговия през 2018 г. достигна близо 1 млрд. щатски долара и отбеляза 36% увеличение, като само за първите четири месеца на тази година достигна 412 млн. щатски долара.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner