Вторник, 28 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 28 Януари 2020
Путин и Ердоган дават старт на „Турски поток“ през януари

Путин и Ердоган дават старт на „Турски поток“ през януари

Руският президент Владимир Путин ще посети Турция през януари. Подготовките за предстоящото посещение са вече в ход, съобщи днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от Анадолската агенция

Запитан дали Путин ще участва в церемонията по пускането в експлоатация на газопровода "Турски поток" в Турция, Песков отговори утвърдително, посочвайки, че визитата е била планирана по време на един от последните разговори между Путин и турския му колега Реджеп Тайип Ердоган.

"През януари 2020 г., когато сухопътният участък на "Турски поток" в Турция бъде готов, президентът Путин ще посети Турция и в момента са в ход подготовките за визитата", каза Песков пред репортери в Москва.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Двете тръби на "Турски поток" с капацитет от по 15,75 милиарда кубични метра газ годишно свързват Русия и Турция по дъното на Черно море.

Едната тръба е предназначена изцяло за турски пазар, а другата - за европейските потребители. Наземното ѝ продължение трябва да премине през България, Сърбия, Унгария и Словакия, за да достигне до газохранилището Баумгартен в Австрия.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner