Четвъртък, 23 Януари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 23 Януари 2020
Турският президент се е срещнал с лидера на Хамас

Турският президент се е срещнал с лидера на Хамас

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се е срещнал с председателя на Политическото бюро на палестинското движение Хамас Исмаил Хания в Истанбул вчера вечерта, предадоха турски медии, цитирани от БНР

Закритата за медии среща се е провела в президентския офис в двореца „Долмабахче“. Тя е била по повод 32-годишнина от основаването на Хамас и не беше предварително обявена на официалната страница на турското президентство.

Палестинското политическо и въоръжено съпротивително движение е основано на 14 декември 1987 г. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Турция в последните години подкрепя активно в Близкия изток организациите, свързани с политическата линия на „Мюсюлмански братя“. Хамас са считани за палестински клон на идеологията на „Мюсюлмански братя“.

Само ден преди срещата Турция обнови списъка на най-издирваните лица, в който се намира живеещият в изгнание палестински политик Мохамед Дахлан - един от големите неприятели на Хамас на палестинската политическа сцена. Турция увеличи наградата за главата на Дахман от 4 на 10 млн. турски лири (3,2 млн. лв.) заради подозрения, че е подкрепял финансово опити за преврат в страната на 15 юли 2016 г.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner