Вторник, 18 Февруари 2020

ndt banner2

Вторник, 18 Февруари 2020

ЕС разшири списъка със засегнатите от санкциите заради обстановката в Украйна

ЕС разшири списъка със засегнатите от санкциите заради обстановката в Украйна

Съветът на ЕС съобщи, че добавя имената на седем души към списъка на подлежащите на ограничителни мерки заради действия срещу териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна, съобщи БТА

Новодобавените към списъка имат отношение към организирането на руски местни избори на 8 септември 2019 г. в незаконно анексираните Автономна република Крим и град Севастопол в Украйна. С участието си в изборите тези хора активно са подкрепяли действия и политика, които подкопават или застрашават териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна, пише в съобщението.

С днешното решение общият брой на хората в наказателния списък на ЕС става 177, като допълнително е наложен запор на имуществото на 44 организации.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Съветът отбелязва, че сред останалите мерки на ЕС в отговор на кризата в Украйна са икономически санкции срещу някои области на руската икономика, в сила до 31 юли 2020 г.; ограничителни мерки в отговор на незаконното анексиране на Крим и Севастопол, сведени до територията на Крим и Севастопол, в сила до 23 юни 2020 година.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner