Калоян Паргов: Няма да подкрепим бюджета на Столична община за 2020 г.

Калоян Паргов: Няма да подкрепим бюджета на Столична община за 2020 г.

Паргов посочи, че в бюджета трябва да има децентрализация и повече пари за районите, тъй като столичани очакват точно това

Няма да подкрепим бюджета на Столична община за 2020 г. Това каза пред журналисти лидерът на Градския съвет на БСП - София и председател на групата общински съветници на БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов преди заседанието на СОС, предаде Агенция „Фокус“.

Паргов посочи, че в бюджета трябва да има децентрализация и повече пари за районите, тъй като столичани очакват точно това.

Паргов каза още, че гласуването ще покаже разделението между управляващи и опозиция и ще покаже кои ще подкрепят и кои няма да подкрепят политиката на Столична община, която, по думите му, вече 11-а година не предлага най-доброто възможно управление.

„Бюджетът е следизборен, след рекордния предизборен бюджет, който показва липсата на амбиция и желание да се справим с проблемите, за които говорихме толкова дълго по време на самата предизборна капания. По начина на неговото разпределение и приоритизиране на края на годината няма да осъмнем с някой напълно решен проблем, който вече влачим десетки години“, допълни той.

По време на заседанието от Групата на БСП ще посочат на управляващите проблемите с приходната част на бюджета. „Ще им покажем занижената и подценена приходна част, която е практика, за да можем после да отчитаме голяма събираемост. Ще предложим увеличение с 53 милиона в приходната част“, допълни той. Първият приоритет е децентрализацията, за която всички говорихме, но не я виждаме в този бюджет, която по думите на Паргов е подценена.

Той посочи, че гражданите очакват от столичния кмет Йорданка Фандъкова да изпълни обещанията си и в действителност да се наблегне на работа в кварталите.

„Разбира се темата за детски градини, която ни вълнува повече от 10 години, и все още е трайно нерешен проблем, има нужда от ударни инвестиции за нови сгради. Ще предложим и за кварталите „Люлин“ и „Младост“ да има две нови функционални зали, които от години предлагаме, за да можем да децентрализираме развитието и на културата и на спортните мероприятия, които предимно се концентрират в центъра“, допълни той.

Оставете коментар