Борисов: Изваждаме 115 км пътища от обхвата на тол ситемата

Борисов: Изваждаме 115 км пътища от обхвата на тол ситемата

"Няма нито един печеливш от тази реформа, освен фирмите, които ще приберат 32 млн. лева за обслужване на тол системата", заяви Корнелия Нинова

В България се въвеждат трудно нещата, аз не си спомням нито една реформа на БСП за сто години управление. Ако е било лесно, вие да сте въвели тол системата. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на изслушване в Пленарната зала по въпросите на тол системата и заплащането на винетки, поискано от "БСП за България".

Преди изказването на премиера председателят на БСП Корнелия Нинова коментира, че няма нито един печеливш от тази реформа, освен фирмите, които ще приберат 32 млн. лева за обслужване на тол системата. "Г-н премиер, не можете да проведете нито една модерна реформа като хората", обърна се тя към министър-председателя.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Борисов отговори, че предстои Министерски съвет да вземе решение за изваждане на 115 км пътища от община София и още 40 км от община Варна. С другите 12 общини се водят преговори и по същия начин ще ги извадим и тях от обхвата, съобщи Борисов. С кое съм нарушил закона или правовата държава, попита Борисов. Моето правомощие и на МС е да го гласуваме, добави още той.

Едно е да строиш двулентови пътища, друго е 12-лентови. АМ "Европа" и "Хемус" се строят усилено, другите се ремонтират. "Струма" се строи усилено, добави премиерът.

За изслушване на премиера настояха от БСП. Според депутата Георги Свиленски има объркване сред хората по какви правила и какви суми ще трябва да се плащат:

"Става ясно, че даже и устройствата, които трябва да ползват превозвачите ги няма. Затруднението и хаосът, който предстои на 1 март, свързан с въвеждането на тол системата, е пълен."

От ГЕРБ предложиха в изслушването да участват регионалният министър Петя Аврамова, председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски и Олег Асенов - член на Управителния съвет на Агенцията.

Източник: Dir.bg

Снимка: БТА

Оставете коментар