Вторник, 21 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 21 Януари 2020
Цирк в парламента: Без кворум след четири опита и преброяване

Цирк в парламента: Без кворум след четири опита и преброяване

Цецка Цачева спря заседанието, след като „загуби“ двама недостигащи депутати при поименна проверка по искане на БСП

В пълен цирк в парламента се превърна днешното извънредно заседание, което след четири опита дa събрере необходимия кворум, така и не се състоя.

Поименната проверка, поискана от БСП, провери отново кворума в пленарната зала на Народното събрание (НС) около 14 часа.

Поименната проверка беше поискана от депутата от БСП Стоян Мирчев. Проверката не установи кворум в пленарна зала, въпреки че час по-рано бяха се събрали необходимите 121 депутати.

Председателят на парламента Цецка Цачева обяви прекратяване на извънредното заседанието, което продължи едва около час и половина. През това време бяха прочетени две декларации – от ПГ на Патриотичния фронт (ПФ) и от ПГ на ДПС.

За най-краткото си заседание народните представители обаче са успяли да приемат няколко текста от Закона за предучилищното и училищното образование. Следващото пленарно заседание е насрочено за утре от 09.00 часа.

Цялото „представление“ обаче беше започнало още преди 11 ч. във вторник с провала на първото събиране в залата и последвалите три опита в рамките на още час – час и половина.

Не мина и без скандали - БСП и ДПС в началото напуснаха залата, но после се върнаха с обвинения към "Атака", осигурила на управляващите кворума, макар и за кратко. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner