Събота, 20 Април 2019
Събота, 20 Април 2019
Гунър Карлсън: Русия не е разширила своето присъствие в района на Балтийско море, но го е направила по-добро

Гунър Карлсън: Русия не е разширила своето присъствие в района на Балтийско море, но го е направила по-добро

Според него Русия инвестира все повече в далекообхватни оръжия

Русия не е разширила своето присъствие в района на Балтийско море, но го е направила по-добро. Това заяви ръководителят на шведската разузнавателна служба Гунър Карлсън, цитиран от ТАСС.

Според него Русия инвестира все повече в далекообхватни оръжия. Пример за това е системата „Искандер“.

Според доклади на шведското разузнаване, през последната година руско – американските отношения са обтегнати в повечето основни области.

„През следващите години развитието на нашия регион ще продължи да се характеризира с противоречията между Русия и НАТО. Днес има малко сигнали за готовност на страните за решаване на въпросите по сигурността“, се казва в доклада.

Отбелязва се, че Китай също се опитва да постигне международно влияние и да участва във формирането на глобалните правила.

В същото време се наблюдава разширяване на сътрудничеството в киберсигурността. Търсят се варианти за безопасност на интернет информацията.

Швеция

Свързани статии (по етикет)

  • Турция може да замени F-35 с руски самолети

    Анкара може да се обърне към Москва, ако САЩ изключат Турция от програмата за създаване на изтребители бомбардировачи пето поколение F-35. Това съобщи вестник Defense News, позовавайки се на източник от въоръжените сили на Турция.

  • Русия модернизира силите си в Черно море в отговор на НАТО

    Русия осъществява модернизация на силите си в Черно море, отчитайки приближаването на инфраструктурата на НАТО към нейните брегове и съразмерно на реалните потребности по укрепването на сигурността, каза в интервю за ТАСС руският заместник-външен министър Александър Грушко.

  • Има ли връзка Доналд Тръмп с Русия?

    Разследването на американския специален прокурор Робърт Мълър дава отговор на въпроса

Оставете коментар