Лавров: САЩ демонстрира произвол

Лавров: САЩ демонстрира произвол

„Освен това много хора анализират тази стъпка в контекста на предстоящите избори в Израел, но има, разбира се, и друго измерение“, отбеляза руският външен министър

Решението на САЩ да признаят Голанските възвишения като част от територията на Израел е умишлено демонстриране на произвол. Това заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на пресконференция с участието на турския му колега Мевлют Чавушоглу след среща на Съвместната група за стратегическо планиране, предава TACC.

„Освен това много хора анализират тази стъпка в контекста на предстоящите избори в Израел, но има, разбира се, и друго измерение“, отбеляза руският външен министър. „Чувствам, че това е осъзната, съзнателна демонстрация на произвол, наред със заплахи, ултиматуми и санкции. Това са инструменти, които се използват в американската външна политика“, допълни първият дипломат на Москва.

Израел превзе района от Сирия през войната през 1967 година и го анексира през 1981 година, но международната общност не признава това. Страните от Европейския съюз също са против признаването на израелския суверенитет върху Голанските възвишения.

Русия

Оставете коментар