Неделя, 26 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 26 Януари 2020
Лавров: САЩ демонстрира произвол

Лавров: САЩ демонстрира произвол

„Освен това много хора анализират тази стъпка в контекста на предстоящите избори в Израел, но има, разбира се, и друго измерение“, отбеляза руският външен министър

Решението на САЩ да признаят Голанските възвишения като част от територията на Израел е умишлено демонстриране на произвол. Това заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров на пресконференция с участието на турския му колега Мевлют Чавушоглу след среща на Съвместната група за стратегическо планиране, предава TACC.

„Освен това много хора анализират тази стъпка в контекста на предстоящите избори в Израел, но има, разбира се, и друго измерение“, отбеляза руският външен министър. „Чувствам, че това е осъзната, съзнателна демонстрация на произвол, наред със заплахи, ултиматуми и санкции. Това са инструменти, които се използват в американската външна политика“, допълни първият дипломат на Москва.

Израел превзе района от Сирия през войната през 1967 година и го анексира през 1981 година, но международната общност не признава това. Страните от Европейския съюз също са против признаването на израелския суверенитет върху Голанските възвишения.

Русия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner