Вторник, 15 Октомври 2019
Вторник, 15 Октомври 2019
Москва се надява Вашингтон да не публикува поверителни данни за телефонни разговори между Путин и Тръмп

Москва се надява Вашингтон да не публикува поверителни данни за телефонни разговори между Путин и Тръмп

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви това в отговор на журналистически въпрос за публикуваната стенограма на разговор между Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски, която предизвика политическа буря в САЩ

Москва заяви, че се надява Вашингтон да не публикува поверителни данни за телефонни разговори между руския президент Владимир Путин и американския му колега Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви това в отговор на журналистически въпрос за публикуваната стенограма на разговор между Тръмп и украинския президент Володимир Зеленски, която предизвика политическа буря в САЩ.

"Публикуването на подробности за подобни разговори не е нормална дипломатическа практика", подчерта Песков.

Той изрази надежда, че няма да се стигне до подобна ситуация, свързана с Русия, в чиито отношения със САЩ и без това има доста проблеми, съобщи ТАСС, цитирана от БТА.

"Обикновено подобни разговори на равнище държавни глави са класифицирани като секретни, или строго секретни. Това е обичайната световна практика и, разбира се, по правило съдържанието на такива разговори не се публикува", добави Песков.

Публикуването на стенограмата от разговора на Тръмп и Зеленски е вътрешен въпрос на САЩ и "ние нямаме намерение да се намесваме в това", подчерта говорителят на Кремъл.

Свързани статии (по етикет)

  • Джейн Фонда е арестувана във Вашингтон

    На видео, разпространено в интернет, се вижда как холивудската звезда, облечена в червен шлифер, бива отведена заедно с още 16 души от служители на реда, само след 10-минутен митинг. И докато полиците съпровождат Фонда, мнозинството я изпраща с възгласи и ръкопляскане. Според униформените акцията им била незаконна

  • 91 см снежна покривка в САЩ

    Силна снежна буря премина през централните и северните части на САЩ при нетипични за сезона ниски температури през уикенда (ВИДЕО)

  • За какво ще преговаря Владимир Путин в Саудитска Арабия и ОАЕ?

    "Русия никога не другарува с някого против другиго", напомнил Путин, "щом станало дума за Иран"

Оставете коментар