Четвъртък, 17 Януари 2019
Четвъртък, 17 Януари 2019

ЧСИ-тата напълно изнагляха! Ти им плащаш - те за още идват!

ЧСИ-тата напълно изнагляха! Ти им плащаш - те за още идват!

Историята на една софиянка взриви мрежата. Фирма събираща плащанията от длъжници, не обозначавала, че те са направени!

Частните съдебни изпълнители (ЧСИ), още с появата си преди години, бързо си създадоха лоша слава. И то не заради неприятният привкус на работата им, по тази въпрос нямам какво да се направи тъй като все пак в тази държава има някакви закони, а заради купищата далавери, мошеничества и изнудвания на които подложиха значима част от българското население. По темата е писано много.

Един нов частен случай обаче отново събуди публичното недоволство.

Буквално преди дни софиянката с инициали В.Г. намерила на вратата си съобщение от ЧСИ, който я уведомявал, че бил идвал за да направи нов запор на пенсията й, тъй като не били постъпвали плащания по дълга й. Затова трябвало да се направи нов опис на имуществото й.

Жената естествено сериозно се притеснила, но се и изненадала, тъй като от доста време спазвала напълно точно сроковете си за плащане към ЧСИ..

След като се обадила в кантората на ЧСИ за проверка, столичанката с учудване научила, че фирмата която събира дълговете от името на ЧСИ, отдавна не била правила банкови преводи и не обозначавала по надлежен ред, направените от длъжниците плащания. Или с други думи, те хората си плащали навреме, но "фирмаджиите" се правели на луди.

В настоящия случай конкретната фирма се казва ФИНАНСИНФО, а ЧСИ-то, Биляна Богданова с РЕГ Номер 865. 

Когато след разговора си с кантората на Биляна Богданова засегнатата гражданка се обадила във фирма ФИНАНСИНФО, шока и станал двоен, след като получила следния отговор: "Ние не сме длъжни всеки месец да уведомяват ЧСИ, дали са направени плащания!"

Потрес! Двоен потрес при факта, че предложенията за запор ги дава именно фирмата, а не ЧСИ-то.

В конкретния случай например, В.Г. има нов запор над пенсията си, независимо от факта, че е плащала редовно вноските си! 

Безумна наглост, която трябва задължително да попадне в очите на прокуратурата.

Защото в България е доста трудно да прецениш, някой голям шегаджия ли е, или просто е голям мошеник. У нас конкуренцията е огромна. Във всеки случай обаче е сравнително лесно да прецениш, кой е идиот в една подобна ситуация, и кой, не е. Повече от ясно е, че идиотите сме ние. А сега, сетете се, кой е мошеника?

NBOX.BG

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар