Четвъртък, 17 Януари 2019
Четвъртък, 17 Януари 2019

Кметът на Лозенец Любомир Дреков, обвинен по сигнал до ДАНС за участие в ОПГ

Кметът на Лозенец Любомир Дреков, обвинен по сигнал до ДАНС за участие в ОПГ

Не е тайна, че Дреков се опитва да се прави на борец и зелен в най – скъпия квартал в София Лозенец. Разбира се, в същия квартал тече усилена работа и интереси в застрояването.

Както обещаха от АЛАРМА, продължиха по стъпките да разобличат кмета на община Лозенец в София Любомир Дреков.

По пътя на разследването попадат на все повече скандални ситуации, в които видно от документите, придобити от редакцията, в хода на разследването, господин Дреков е възможно да участва в организирана престъпна група, за която е обвинен по сигнал до сигнал до ДАНС с входящ номер ж – 785.

След случая с кметицата на Младост Десислава Иванчева и нейния арест за взимане на подкуп, се чудим защо новия антикорупционен орган не се заеме с Дреков, като е видна взаимосвързаност на кмета с фирми и лица, които са подробно описани в сигнала до ДАНС.

Не е тайна, че Дреков се опитва да се прави на борец и зелен в най – скъпия квартал в София Лозенец. Разбира се, в същия квартал тече усилена работа и интереси в застрояването. Това е предпоставка и удобна почва за корупционни схеми.

Защо пишем, че Дреков се прави на зелен? Кметът се опитва да събере зелените около него и да убеди колко светло зелен е, за да му помогнат за следващи избори като ги ползва да си даде важност пред шефовете, как ги държи и колко е нужен. Зелените обаче не са глупави и засега не са влезли в схемата до кмета.

Та този, оказал се мним борец против застрояването на Лозенец, изниква в сериозни документи и сигнали за възможна престъпна дейност точно в областта на строителството и имотната мафия. Важно е да уточним, че Дреков не е избран от населението на квартал Лозенец, а е назначен служебно. Защо точно той, ще е обект на наше последващо разследване.

В сигнала до ДАНС директно се прави предположение, че цитираме: „същият е парично зависим и корумпиран, тъй като упорито, безпринципно и противозаконно защитава една строителна и финансово богата фирма „Стройко “ ООД, която по незаконен начин се настани върху нашия имот.“

В сигнала се твърди, че срещу сляпата защита и неспазване на решения на съда, които са влезли в сила, Дреков ще получи награда един апартамент в незаконно построена жилищна сграда от същата строителна фирма. От сигнала, към който са заведени и документи по случая, излиза тясна взаимовръзка на кмета на община Лозенец Любомир Дреков с въпросната фирма „Стройко „ООД, която е учудващо толерирана във всяко свое действие. Обикновено такива взаимовръзки са подплатени материално, в противен случай нямат логика.

В сигнала, подплатен с документация, се твърди, че Дреков е подписвал и документи с невярно съдържание. Според нас е нужно да се самосезира новия антикорупционен орган, занимаващ се с корупция на най – високите етажи на властта и да установи взаимовръзките на кмета Дреков и фирма „Стройко „ООД. В какво се изразяват техните отношения и дали има основания да се предполага организирана престъпна група, както се твърди в сигнала.
Рядко при журналистическо разследване сме виждали толкова акуратно събрана документация, подплатяваща твърдението в сигнала. Разследването ни ще продължи, като голям интерес за нас буди какъв е случая на прословутата строителна фирма “ Стройко “ ООД и свързани известни личности, заемащи най – високи постове в различни институции. Очаквайте продължение.

Даваме право на отговор на засегнатите страни.

Източник: alarmanews.com

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар