Събота, 15 Декември 2018
Събота, 15 Декември 2018

ПЪРВО В NBOX! Джуди Халваджиян уволни "пребития" си репортер

ПЪРВО В NBOX! Джуди Халваджиян уволни "пребития" си репортер

Вижте какво каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по-рано днес по случая.

Репортерът от "Господари на ефира" Димитър Върбанов е бил уволнен от своя шеф и продуцент на предаването Джуди Халваджиян, научи NBOX от свои източници. Причина за това е скандалът, в който Върбанов забърка популярното телевизионно предаване.

Нека припомним, че по-рано днес районна прокуратура във Велико Търново се отказа от искането си за постоянен арест на двамата обвиняеми за нанасянето на лека телесна повреда на репортера от "Господари на ефира" Димитър Върбанов.

По-рано днес пред сайта Mediapool.bg говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова излезе с уточнението, че колегите ѝ ще поискат от Великотърновския районен съд да определи на задържаните най-леката мярка за неотклонение – "подписка".

Обратът в мнението на разследващите е настъпил заради кадрите от охранителните камери в склада, съхраняващ храни с изтекъл срок на годност, в който Върбанов твърди, че е бил хвърлен на бетонна площадка, вследствие на което е получил наранявания.

Държавното обвинение дотолкова е премислило ситуацията около целия случай, че вече обмисля дали да повдигне обвинение за лъжесвидетелстване и набеждаване срещу Димитър Върбанов. Това стана ясно от изявление на Арнаудова пред "Дневник", в което тя посочва, че пред разследващите той много подробно е обяснил как са му били нанесени телесните наранявания. А въз основа на тези показания прокуратурата е взела решение да иска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвинените.

Както Mediapool съобщи по-рано, на въпросния видеозапис обаче се вижда, че управителят на склада Иван Иванов и негов служител просто избутват репортера извън склада, след което затварят вратата без да му нанасят удари или да го хвърлят от някъде.

Впоследствие Димитър Върбанов лежи известно време подпрян на единия си лакът, докато операторът му го снима, а след това ляга по гръб, изчаквайки да дойдат повиканите полицаи. Когато униформените идват, те помагат на репортера да стане и олюлявайки се да седне на пейка.

Странното в случая бе, че нито потърпевшият Върбанов, нито предаването "Господари на ефира" твърдят, че той е станал жертва на побой, но въпреки това прокуратурата първоначално реши да приложи "цялата строгост на закона", както призова премиерът Бойко Борисов от Ню Йорк в четвъртък.

Всъщност в репортажа на предаването от изгонването на екипа от склада в сряда вечер, се говори за проявена към журналистите "агресия", а не за нападение, както бе представен случаят първоначално в новините на Нова телевизия. Самият Върбанов коментира пред Mediapool, че не желае медиите да продължават да повтарят, че е "пребит", защото това не е вярно.

Полемиката около агресивното отношение, проявено от управителя на склада Иван Иванов и негов служител към екипа на "Господари на ефира" и последвалата поява на кадрите от охранителните камери, обаче измести вниманието от темата за негодните храни, установени от властите във въпросното помещение.

Вече четири месеца прокуратурата не излиза с официална информация по този случай. В същото време е забранила унищожаването на 15 тона негодни за консумация храни. Това поне стана ясно от официалното съобщение на БАБХ разпространено в четвъртък. Според него негодната храна не се унищожава, защото е веществено доказателство по досъдебното производство, което е образувано от Районната прокуратура във Велико Търново.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар