Сряда, 11 Декември 2019

ndt banner2

Сряда, 11 Декември 2019
Български гражданин предизвика паника Рим

Български гражданин предизвика паника Рим

Млад мъж, за когото впоследствие се установило, че е български гражданин, ударил в лицето двама възрастни минувачи

Български гражданин предизвика паника в най-големия римски парк „Вила Памфили”, пише италианското издание „Ил Джорнале“. Млад мъж, за когото впоследствие се установило, че е с българско гражданство, ударил в лицето двама възрастни минувачи.

Първо нападнал единия от пострадалите. Друг мъж се втурнал след българина, за да го спре. Междувременно сънародникът ни ударил и друг възрастен минувач и отново побягнал. Опитващият се да го спре италианец повикал случайно минаващата патрулна кола на полицията, която тръгнала по следите на българина. Дошли на помощ и други три екипа униформени.

Операцията по задържането на нападателя се оказала по-трудна от предвиденото, защото мъжът, освен че бил превъзбуден, не говорел италиански и нямал документи у себе си. Оказвайки съпротива при ареста, българинът ранил и полицая, който му слагал белезниците.

В района на инцидента расте тревогата сред населението. Все повече са зачестили грабежите и нападенията, а наскоро са били открити десетки спринцовки в кофа за боклук. Зачестили са и кражбите в апартаменти, намиращи се в този район на италианската столица. Полицията прави всичко възможно, за да противодейства на престъпността, но има недостиг на служители.

Италия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner