Сряда, 18 Септември 2019
Сряда, 18 Септември 2019
Спортните журналисти на "Дарик" напуснаха "Гонг" заради Домусчиев

Спортните журналисти на "Дарик" напуснаха "Гонг" заради Домусчиев

Спортните журналисти на "Дарик радио", начело с Томислав Русев, повече няма да работят за сайта Gong.bg, който създадоха преди малко повече от 12 години. Това обяви самият Русев в ефира на "Дарик", цитиран от "Клуб Z". 

Причината е забелязани "първи признаци на редакционна намеса", както се изрази той. Gong.bg наскоро стана собственост на Кирил Домусчиев, като част от придобиването на Нова телевизия и пакета медии на "Нетинфо". Gong е сред най-посещаваните интернет български медии - не само в спортния раздел.

Решението на Русев и компания е в знак на солидарност с техния колега Николай Александров, който вчера официално напусна поста главен редактор на Gong.bg. Александров е популярен сред спортните запалянковци в България като привърженик на ЦСКА и намерението му стана ясно още в края на миналата седмица.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

След повече от 25 години в ефира се променя дори името на знаковото предаване на Томислав Русев - вече няма да се казва Спортно шоу "Гонг" - за да не се споменава името на марката и от това да произтекат юридически казуси. Спира влогът "Без бутонки", правен от Русев и Александров по Gong.bg.

Цялата статия можете да прочетете тук

 

Свързани статии (по етикет)

  • Етично ли е журналистите да ходят на протести и да показват пристрастия?

    Напоследък държавата се проглуши от случая Силвия Великова

  • Борисов откри новия завод на Домусчиеви

    Премиерът Бойко Борисов участва в откриването на новия завод за производство на фармацевтични продукти и фуражни добавки на "Биовет" и Хювефарма" в Пещера. Мажоритарен собственик на "Биовет" е "Хювефарма" АД, която е притежание на братята Георги и Кирил Домусчиеви.

  • Бунтът на българските медии срещу 'порно журналистиката' стигна и до Би Би Си

    Британската медия допълва картината с разпространеното от пресслужбата на държавния глава Румен Радев изявление, в което той осъжда "замърсената медийна среда" в страната и "целенасоченото разбиване на професионалните и етични стандарти" на българските журналисти. Президентът също размахва пръст към политици и партии, които публично осъждат тази "грозна" практика, докато, в същото време, легитимират извършителите ѝ чрез подкрепата и покровителството си, допълва Би Би Си

Оставете коментар