Сряда, 29 Януари 2020

ndt banner2

Сряда, 29 Януари 2020
Филип Киркоров оценява Крисия в Крим

Филип Киркоров оценява Крисия в Крим

Владимир Путин вероятно ще е сред гостите на „Детска нова вълна“

Младата ни музикална надежда – 11-годишната Крисия, вече е в Крим, където ще се проведе фестивалът на „Детска нова вълна“. Според нейни близки в публиката на събитието ще бъде и руският президент Владимир Путин, който много харесвал да слуша детското състезание. Надпреварата ще се проведе от 11 до 13 август в популярния лагер „Артек“

Руската преса пише, че Путин е редовен гост на заключителните концерти на „Детска нова вълна“. Пред български агенции бащата на Крисия Марин Тодоров също е споделил, че има вероятност малката певица да пее пред руския лидер.

Председател на журито на конкурса пък ще е певецът от български произход Филип Киркоров. Организаторите знаели за голямата популярност и успехите на нашата Крисия и сами я поканили да се включи в конкурса. Първата изява на младата изпълнителка ще бъде на 11 август, като на 12-и ще представи втора песен. Общият концерт и награждаването на победителите ще се състои на 13 август.

Крисия вече се запознала с останалите 14 участници в състезанието. Според жребия нашето момиче ще се състезава с първи номер. „Харесват ми много музиканти, но нямам идол. Обичам поп музиката и джаза. Мога и обичам да свиря на пиано. Когато бях на 7 г., за първи път гледах програма „Детска Нова вълна“, казва Крисия за сайта на конкурса. В него се надпреварват деца от Беларус, Литва, Грузия, Армения, Русия, Украйна, Молдова, Израел, Казахстан, Гърция и Малта.

Конкурсът „Детска нова вълна” за първи път се провежда през 2008 г. в концертната зала на московския хотел „Космос”. През 2010-а той се премества в Крим, като в музикалното състезания участват деца на възраст между 8 и 13 години. Художествен ръководител и създател на фестивала е популярният руски композитор и продуцент Игор Крутой.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner