Събота, 17 Август 2019
Събота, 17 Август 2019
Москва цензурира филма за Елтън Джон преди да го пусне в кината

Москва цензурира филма за Елтън Джон преди да го пусне в кината

Руската версия на филма "Рокетмен", посветена на открито хомосексуалния певец Елтън Джон, е с изрязани сцени, съдържащи гей секс и употреба на наркотици, предава ДПА.

Агенцията цитира информация на руската независима медия "Дожд". В Русия действат закони, които забраняват пропагандирането на нетрадиционни сексуални връзки и употреба на наркотици.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Държавните медии потвърдиха, че някои сцени са били премахнати от филма, за да съответства на руското законодателство, без да уточняват кои. Руският министър на културата Владимир Медински заяви, че неговото ведомство няма отношение към случая.

Лентата "Рокетмен", която беше посрещната с одобрение от критиката, ще бъде пусната по руските екрани следващата седмица. Само 3 процента от руснаците имат положително отношение към хомосексуализма, установи най-ново национално изследване, осъществено от независима социологическа агенция.

Свързани статии (по етикет)

  • Задава се римейк и на "Сам вкъщи"

    Постоянният поток от нови версии на превърнали се в класики ленти, които филмовото студио Disney прави, вече не е просто тенденция – те са всемогъща, неудържима машина, които трупат стотици милиони в боксофиса. The Lion King е поредното доказателство за това.

  • Временна промяна на движението в София

    Въвежда се временна организация на движението във връзка със заснемането на филма „Архитектът”, съобщиха от Столична община

  • Русия фиксира увеличаване на военния контингент на САЩ в Сирия

    Срещата на върха на страните - гаранти на процеса в Астана за Сирия (Русия, Иран и Турция) е насрочена за средата на септември и ще се проведе в Анкара, заяви Лаврентиев

Оставете коментар