На 80-годишна възраст почина чешкият певец Карел Гот

На 80-годишна възраст почина чешкият певец Карел Гот

Карел Гот бе наричан крал на чешката рок музика и чешкия славей, припомнят руски медии и подчертават, че певецът често е гастролирал в бившия Съветски съюз и е записвал песни на руски език

На 80-годишна възраст почина чешкият певец Карел Гот, предава ТАСС.

Агенцията цитира изявление на продуцентката на изпълнителя Анета Щолцова.

"Карел Гот се спомина във вторник малко след полунощ", заявява Щолцова. Той почина, заобиколен от семейството и близките си".

Засега не се съобщава причината за смъртта му, пише Лента.ру, но припомня, че неотдавна певецът бе диагностициран с остра миелоидна левкемия.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Легендарният певец сам съобщи за болестта си, но също така сподели, че не смята да се предава, ще се бори с коварното заболяване и вече се лекува в болница в Прага.

Карел Гот бе наричан крал на чешката рок музика и чешкия славей, припомнят руски медии и подчертават, че певецът често е гастролирал в бившия Съветски съюз и е записвал песни на руски език.

През 1960 г. Карел Гот  започва да учи оперно пеене в Пражката консерватория. В края на 1960-те години изнася концерти в Лас Вегас. След Пражката пролет през 1968 година, използвайки славата и популярността си, помага на други автори, като изпълнява техни песни. Бил е почетен гост на фестивала „Златният Орфей“ през 1974 и 1986 година. През 1990 година решава да прекрати кариерата си, но по-късно променя решението си и продължава да работи над нови албуми.

През 2014 г. е обявен за „Абсолютен славей“ на чешката поп музика.

Оставете коментар