Вторник, 18 Юни 2019
Вторник, 18 Юни 2019
Кобрата: Искам да имам още много мачове в България

Кобрата: Искам да имам още много мачове в България

Очаквам да вдъхновя едно ново поколение боксьори, заяви Кубрат Пулев

От години ми е мечта да се бия у дома, в България, а само след няколко дни тази мечта ще се сбъдне, заяви най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев. В събота Кобрата излиза срещу нигериеца Самюел Питър в Арена Армеец в спор за Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA).

„Работихме здраво и съм много доволен от подготовката. Сега сме във финалния етап - имах трима спаринг партньори, включително един от Беларус, който е световен шампион по шахбокс. Никой не го е бил от седем години! Мога да се справя с него на ринга, но нямам шанс срещу него в шаха!“, заяви Пулев.

Искам да накарам сънародниците си да се гордеят и да дам на всички българи, които не могат да си позволят да пътуват в чужбина да гледат мачовете ми, шанса да дойдат и да ме гледат на живо в София - моя роден град и столица на прекрасната ми страна, каза още Кобрата.

„Надявам се тази гала вечер да е само първата от още много в България. За мен боксът е красив спорт, който трябва да се използва в помощ на образованието. Той е истинска красота и се надявам тази красота да завладее сърцата на колкото се може повече деца и да ги вдъхновим да започнат да тренират и да работят усилено, да правят жертви, за да могат да станат следващото поколение от шампиони. Единствената ми прогноза е силна и зрелищна победа за България!“, завърши Кобрата.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар