Неделя, 19 Януари 2020

ndt banner2

Неделя, 19 Януари 2020
Определен е окончателният състав на България за световното по волейбол

Определен е окончателният състав на България за световното по волейбол

Първият мач на българския отбор е срещу Финландия в неделя от 20:30 часа

Селекционерът на българския национален отбор по волейбол Пламен Константинов обяви окончателния състав за световното първенство. Шампионатът на планетата ще се проведе в България и Италия от 9 до 30 септември.

Либерото на "Пирин" Петър Каракашев заема мястото на Владислав Иванов, който напусна скандално националния отбор.

Другите избраници на Константинов са титулярният либеро Теодор Салпаров, разпределителите Георги Сеганов и Добромир Димитров, диагоналите Николай Учиков и Розалин Пенчев, посрещачите Николай Пенчев, Валентин Братоев, Тодор Скримов и Мирослав Градинаров и централните блокировачи Виктор Йосифов, Теодор Тодоров, Николай Николов и Светослав Гоцев.

Първият мач на българския отбор е срещу Финландия в неделя от 20:30 часа.

В турнира ще участват 24 тима, разпределени в четири групи.

Мачовете от групата на България ще се играят във Варна, като останалите съперници са Иран, Пуерто Рико, Куба и световният шампион Полша.

Вторият мач на националите е срещу Иран на 13 септември. На следващия ден е двубоят с Пуерто Рико, а срещите с Куба и Полша са съответно на 16 и 18 септември, когато приключва първата фаза на шампионата.

За втората фаза се класират първите четири отбора от всяка група. Те ще бъдат разпределени в четири групи. Победителите от тях и двата най-добри отбора, завършили на второ място, ще продължат към финалната шестица.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner