Вторник, 12 Ноември 2019
Вторник, 12 Ноември 2019
Писмото на Борислав Михайлов направи впечатление на водещите медии във Великобритания

Писмото на Борислав Михайлов направи впечатление на водещите медии във Великобритания

Някои медии напомнят, че футболистите на Англия на много места са обиждани на расистка основа и този проблем е много голям

Водещите медии в Англия обърнаха внимание на писмото на президента на БФС Борислав Михайлов във връзка с публичните коментари на селекционера Гарет Саутгейт, който изрази опасение за евентуални прояви на расизъм в София на 14 октомври, когато е двубоят между островитяните и България от евроквалификациите.

Саутгейт заяви преди дни, че в отбора обмислят реакция на такива прояви, като не изключи дори прекратяване на мача.

Тези притеснения бяха определени от футболната ни централа като безпочвени, неуместни и излишно нагнетяващи обстановката.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Изданията на Острова цитират писмото на Михайлов до генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис и цитират, че в БФС нямат никаква официална информация относно арест на български фен на "Уембли" за расистка проява спрямо Рахийм Стърлинг.

BBC припомня за наказанията на Левски и Локомотив (Пловдив), които изтърпяха наказания в турнира Лига Европа през лятото.

Други медии пък напомнят, че футболистите на Англия на много места са обиждани на расистка основа и този проблем е много голям.

ESPN припомня и случая от 2011 година, когато след мача България - Англия (0:3) родната централа бе глобена с 40 000 евро.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар