Петък, 24 Януари 2020

ndt banner2

Петък, 24 Януари 2020
Нова зона за спорт ще се изгради в София

Нова зона за спорт ще се изгради в София

68 дка срещу зала „Арена Армеец“ ще станат място за забавления и тренировки

Голям комплекс със зони за спорт и забавления ще бъде изграден срещу зала „Арена Армеец“. Зелена светлина за реализацията на проекта даде правителството, като предостави на Министерството на младежта и спорта три имота - публична държавна собственост, с обща площ 68 дка.

Терените и сградите се намират в местността Къро срещу зала „Арена Армеец“. Мотивът за решението на министрите е „възможност за оформяне на обособен комплекс със зони за спорт и отдих, необходими за укрепване на здравето, физическата активност и масовото практикуване на спорт“.

Министерството на спорта ще търси инвеститор, който да предложи идеи за развитието на терена. Обмисля се възможността територията да бъде отдадена на концесия, под наем или комплексът да бъде изграден чрез публично-частно партньорство.

В предишни години министерството  искаше срещу „Арена Армеец“ да бъде построен нов национален стадион, но в последно време настроенията са, че такъв не е необходим. Затова след отпускането на терените се търси друго решение за използването им.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner