Четвъртък, 17 Януари 2019
Четвъртък, 17 Януари 2019

Днес ще се появи слаб северозападен вятър и с него ще нахлува по-студен въздух

Днес ще се появи слаб северозападен вятър и с него ще нахлува по-студен въздух

Температурите в ранния следобед ще бъдат от около 13 на северозапад  и  по високите полета до 22, 23 в крайните югоизточни райони.

Дъжд ще превалява над западната половина от страната и част от централните райони. По-късно след обяд  и  привечер преваляванията ще спират, последно - в Северозападна България.

В събота облачността ще бъде променлива. Минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, а дневните от 14 до 20 градуса. Ще духа слаб, в източна България - умерен и  временно силен североизточен вятър. Почти без валежи, освен на отделни места около планините в крайните югозападни райони.

В неделя ще остане ветровито, със слаб до умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат от 5 до 10, а дневните от 15 до 20 градуса. Ще има променнлива средна  и  висока облачност, почти без валежи.

През последния почивен ден, в понеделник,  съществена промяна на времето няма да настъпи. Вятърът от североизток ще отслабва  и  стихва. Минималните температури ще бъдат от 5 до 9 градуса, а дневните ще останат в интервала от 15, 15 до около 20 градуса.

В планините четирите почивни дни предлагат сравнително добри условия за туризъм. В петък ще има превалявания от дъжд, само по най-високите части - от мокър сняг. Температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат 7-8 градуса. В неделя и понеделник ще има повече слънчеви часове, а температурите в следобедните часове ще бъдат от 12 до 15 градуса.

Времето в Гърция по празниците ще бъде в синхрон с това у нас: в петък и събота ще има повече облаци и краткотрайни валежи от дъжд, придружени и от гръмотевици, а в неделя  и понеделник ще бъде сухо и температурите ще достигнат 23, 24 градуса.

Във вторник у нас съществена промяна на времето няма да настъпи, а температурите ще се повишат с градус-два. В сряда ще се затопли още  и  дневните температури отново ще достигнат 23, 24 градуса.

Свързани статии (по етикет)

  • До 7 градуса днес
  • Времето днес ще бъде облачно

    Времето ще бъде облачно, с валежи – в северозападните райони и високите полета на Западна България - от сняг, в централните райони - от дъжд и сняг, а в Източна България и крайните югозападни райони - само от дъжд.

  • Заоблачаване ще обхване цялата страна

    Започналото от нощта от запад заоблачаване ще продължи и ще обхване цялата страна. Днес преди обяд в Западна България ще завали слаб сняг, а до вечерта валежи ще има и в Източна България.

Оставете коментар