Петък, 23 Август 2019
Петък, 23 Август 2019
Японска компания с първи тестове на собствена летяща кола

Японска компания с първи тестове на собствена летяща кола

Японският производител на електроника NEC е поредният играч във все по-динамичния сегмент на летящите коли. Преди броени часове компанията тества в японския град Абико своя проект тип куадкоптер (т.е. задвижван с четири пропелера).

Футуристичното возило е успяло да достигне 3 метра височина и да се задържи около 1 минута във въздуха. За всеки случай тестовете са проведени в гигантска клетка, която би трябвало да удържи колата, ако нещо се обърка.

Развитието на летящите коли се сочи за приоритет на японското правителство, което си е поставило за цел такъв тип превозни средства да се изпозлват за граждански цели до 2030 година.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Идеята е по този начин да се улесни транспортът между множеството острови - част от Японската държава. В добавка летящите коли би трябвало да облекчат и натоварения градски транспорт в мегаполиси като Токио и Осака, както и да бъдат в помощ в зони, засегнати от земетресения и други природни бедствия.

Към момента в сегмента на летящите коли се включват все повече компании по целия свят, включително авио гиганти като Boeing и Airbus, технологични стартъпи като Uber и Terrafugia, автомобилни корпорации като Toyota и дори легендарният американски производител на спортни коли DeLorean, познат от филми като "Завръщане в бъдещето".

Свързани статии (по етикет)

  • Японски гигант прави завод за 390 млн. евро в Сърбия

    Японската компания за автомобилни Toyo Tires ще изгради завод в Сърбия за 390 милиона евро, похвали се президентът Александър Вучич на специална пресконференция днес. Той уточни, че преговорите траяли 3 години, като в последната фаза Сърбия е преборила кандидатурата на Полша, предаде Канал 3.

  • Японският чай Матча помага срещу стрес

    Дългите работни часове и кратките срокове често водят до силен физически и психически стрес. Ако всекидневието ви е напрегнато, е важно да откриете начин да се справяте с него - чрез тренировъчен режим или правилно хранене.

  • Компания произвежда чаши за кафе от утайката му

    Компанията Kaffeeform със седалище в Берлин, Германия, водена от идеята за борба с отпадъците е започнала производството на кафени чашки за многократна употреба, използвайки за целта утайката от кафето.

Оставете коментар