Петък, 21 Февруари 2020

ndt banner2

Петък, 21 Февруари 2020

Инстаграм пуска функция срещу фалшиво съдържание

Инстаграм пуска функция срещу фалшиво съдържание

Приложението за споделяне на снимки в Инстаграм пуска функция, която ще позволи на потребителите да съобщават за фалшиво съдържание, съобщава РИА Новости.

За да сигнализират за подозрителна информация, потребителите просто трябва да кликнат върху трите точки в горния десен ъгъл на поста и алтернативно да го определят като “неподходящ” и “фалшив”.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Докладваният пост може официално да получи статут на “фалшив” след проверка от екипа на приложението. Говорителят на компанията Стефани Отуей отбеляза, че съобщенията, маркирани по този начин, няма да бъдат премахнати напълно от платформата, но популяризирането им с подходящи хештагове ще бъде забранено. Instagram е безплатно приложение за споделяне на снимки и видеоклипове с елементи на социална мрежа, което позволява на потребителите да качват снимки и видеоклипове, да прилагат филтри към тях и да ги разпространяват и в други социални мрежи. Собственост е на Facebook.

Свързани статии (по етикет)

  • Орландо Блум си татуира името на сина си с грешка

    Последователите на Блум в Instagram посочиха грешката в коментарите си под снимката, но той още не е реагирал официално

  • 52% от българските тийнейджъри са били изложени на крайно съдържание онлайн

    52% от българските младежи на възраст 14-19 г. са били изложени на крайно съдържание онлайн, според национално представително проучване, част от националната кампания „Намери друг начин“, която има за цел да насърчи критичното мислене и гражданската активност сред младите хора

  • Джулиан Асанж отвръща на удара: Публикува видео с фалшифицираното от американците кацане на Луната

    До момента темата беше в раздел “Теории на конспирациите”. Видеото разобличава дългогодишната и брутална лъжа на САЩ. WikiLeaks публикува нов запис от заснемането на филма за кацане на Луната… Всичко е “фейк”! WikiLeaks се включи в конспирацията за “кацането на Луната” като публикува филм, показващ “заснемането” на кацането. Т.е. това са кадри от различни камери, на които се виждат другите камери по време на заснемането. Във финалната версия те естествено, не присъстват. На кадрите ясно се виждат астронавти без шлемове, командите от режисьора и пр.

Оставете коментар

baner

 FB banner