Фейсбук ще предостави 720 000 медицински маски за борба с коронавируса

Фейсбук ще предостави 720 000 медицински маски за борба с коронавируса

По този начин Фейсбук се присъединява към редиците други технологични компании, които преди това обявиха желанието си да помогнат в борбата срещу пандемията, съобщава Блумбърг

Американската компания Фейсбук ще предостави 720 000 медицински маски за противодействие на новия тип коронавирус. Това съобщи ръководителят на компанията Марк Зукърбърг.

По този начин Фейсбук се присъединява към редиците други технологични компании, които преди това обявиха желанието си да помогнат в борбата срещу пандемията, съобщава Блумбърг.

Индивидуалните защитни средства, според агенцията, ще бъдат изпращани от специален резервен фонд на компанията. Той е създаден миналата година с цел защита на населението от горските пожари, които обхванаха Калифорния и доведоха до евакуацията на местните жители.
 

Освен това, отчитайки негативните последици от разпространението на новия коронавирус, Фейсбук ще изплати на всеки свой редовен служител по хиляда долара към следващата заплата. Компанията ще предостави и безвъзмездни средства в размер на един милион долара за подкрепа на новинарски репортажи за новия тип коронавирус.

По-рано американският бизнесмен Илон Мъск, ръководителят на „Тесла“ и „Спейс Х“, обяви готовността си да започне производство на механични вентилационни устройства (IVL), от които много държави спешно се нуждаят. Джак Ма, основател на китайската корпорация „Алибаба“, заяви, че ще дари на САЩ милион медицински маски и 500 000 предпазни комплекта срещу коронавируса.

В неделя товарен самолет пристигна в Адис Абеба, столицата на Етиопия, с 6 милиона препарати и медицински консумативи за борба с пандемията от коронавируса, дарени от Джак Ма за африканските страни.

Източник: БГНЕС

Оставете коментар