Любо Ганев надъхва нашите в Берлин

Любо Ганев надъхва нашите в Берлин

"Свикнали сме да се борим с трудностите", заяви пред Nbox вицепрезидентът на Федерацията по волейбол

Легендата на българския волейбол Любо Ганев ще подкрепи на живо националите по време на олимпийската квалификация в Берлин. Четата на Пламен Константинов започва в сряда участието си в надпреварата, като първият мач е срещу Финландия. Ден по-рано пък един срещу друг играят другите два отбора в групата – Франция и Русия.

Само победителят от турнира ще получи билет за Рио. Останалите на второ и трето място отбори ще трябва да участват в другите квалификационни турнири.

"Дано донеса късмет на момчетата. Очаквам да се класираме за Олимпиадата още в Берлин. Това ще бъде един чудесен и логичен завършек на хубавата година, която измина", коментира пред Nbox вицепрезидентът на Федерацията по волейбол.

"Проблемите с контузени играчи в отбора не ме притесняват", допълни Любо Ганев.

"Ако трябва да бъда откровен, на европейското първенство бяхме най-слабия отбор, който България е имала през последните няколко години, предвид контузиите. Но видяхте, че за една-две точки можеше да станем европейски шампиони. Свикнали сме да се борим с трудности. Няма да имаме проблем и този път да се оправим", каза още Ганев.

Шефът във федерацията намекна, че въпросът с премиите за класиране за Рио не е обсъждан.

"Самото класиране за олимпийски игри е най-голямата премия, която можеш да получиш. Да участваш на Олимпиада е нещо, което се случва не повече от два-три пъти в живота на един добър спортист. Няма как да ги мотивираме повече", завърши Любо Ганев.

Оставете коментар