Неделя, 23 Февруари 2020

ndt banner2

Неделя, 23 Февруари 2020

Air France стачкуват от 28 януари

Air France стачкуват от 28 януари

Предстои съкращение на 3 хил. служители

Служителите на авиокомпанията „Ер Франс“ ще стачкуват на 28 януари, когато ще се проведе първата за 2016 година среща на централния комитет на компанията, съобщава в. Le Figaro.

Синдикатът, който стои зад организиране на стачката, иска замразяване на уволненията. В следващите две години компанията планира да освободи 3000 свои служители, ако до февруари управата не постигне споразумение с пилотите. Според сегашните планове 1000 са предвидени за 2016 г. и още 2 хиляди души трябва да си тръгнат през 2017 г. 

Синдикатът иска също  да бъдат спрени съдебните процедури в рамките на делото за „скъсаната риза“, след като демонстранти почти съблякоха член на управата на авиокомпанията.

Служителите на " Ер Франс" са сред най-често стачкуващите авиослужители в света и традиционно стачките се провеждат в предпразнични или празнични дни. В резултат на установената практика, цените на този превозвач за топ-сезона са около 100-150 долара по-ниски в световните резервационни системи от сходните маршрути на тяхната конкуренция. Всеки пасажер решава дали може да поеме риска да се окаже в сърцето на празничка стачка и да се надява на премаршрутиране или да си спести някаква сума. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner