Петък, 18 Януари 2019
Петък, 18 Януари 2019

Германия планира пилотен проект с безплатен градски транспорт, за да се справи с мръсния въздух

Германия планира пилотен проект с безплатен градски транспорт, за да се справи с мръсния въздух

Все още не се знае как градовете ще се справят с исканията за безплатни услуги или за технологии за автобусите

В Германия ще започне пилотен проект за въвеждането на безплатен градски транспорт, за да бъде решен проблемът с мръсния въздух, предава New Europe.

Сред градовете фигурират Бон, Есен, Рейтлинген, Манхайм и Херенберг. Плановете все още не са обсъдени на местно равнище. На практика кметът на Бон Ашок Шридхарян е бил уведомен за плановете едва в края на миналата седмица.

Все още не се знае как градовете ще се справят с исканията за безплатни услуги или за технологии за автобусите. В момента повечето градове използват дизелови превозни средства в градският транспорт. Въпросът е цената, защото продажбите на билети покриват половината от стойността на градския транспорт.

Германия получи официално предупреждение от европейския комисар по околната среда Кармену Веля, която заяви, че страната не се справя с емисиите от въглероден и азотен оксид, предаде Фокус.

Брюксел е дал на Германия и на 8 други страни-членки краен срок да представят ясна пътна карта как да подобрят стандартите за качеството на въздуха.

 

Оставете коментар