Събота, 17 Август 2019
Събота, 17 Август 2019
Полицията е осуетила план за убийството на испанския премиер

Полицията е осуетила план за убийството на испанския премиер

Твърди се, че 63-годишният испанец искал да отмъсти за плановете на правителството да ексхумира и премести тленните останки на диктатора Франсиско Франко, който е погребан във внушителен мавзолей в мемориален комплекс.

Испанската полиция е осуетила планирано нападение срещу министър-председателя Педро Санчес, предаде ДПА, като се позова на властите. Полицията в автономната област Каталуния заяви в Туитър, че е арестувала мъж, който "искал да убие" Санчес, и е открила голямо количество оръжия в дома му.

Мъжът е бил арестуван преди три седмици в каталунския град Тераса по подозрение в планиране на нападение, каза полицията в отделно изявление в Барселона.

Твърди се, че 63-годишният мъж е искал да отмъсти за плановете на испанското правителство да ексхумира и премести тленните останки на някогашния диктатор Франсиско Франко, който от смъртта си през 1975 г. е погребан във внушителен мавзолей в мемориален комплекс на северозапад от Мадрид.

Мъжът имал разрешително за намерените в дома му оръжия. Той работел в частна охранителна компания. Полицията открила 16 огнестрелни оръжия, включително снайперистки пушки и автомат.

Според медийни информации мъжът обявил в социалните мрежи, че планира да убие Санчес.

Каталунските власти заявиха, че той вече е бил изправен пред съдия и в момента се намира в затвор в Тераса.

Източник: Дарик

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар