Неделя, 17 Февруари 2019
Неделя, 17 Февруари 2019

Съветска дрога издала Осама бин Ладен?

Съветска дрога издала Осама бин Ладен?

Разработен в Съветския съюз наркотик е спомогнал за убийството на Осама бин Ладен, написа британският в. Сън.

Агенти на ЦРУ са използвали веществото в затвора  Гуантанамо (американската военна база в Куба) върху члена на "Ал Кайда" Абу Зубайда. До прилагането на дрогата, която близка до халюцигена ЛСД и т.нар. серум на истината, върху родения в Палестина саудитски поданик се е стигнало след като служителите са използвали всички останали методи за получаване на данни за местонахождението на човека, отговорен за атаките от 11 септември 2001 г. Начините за изтъргване на информация са включвали оставяне без сън, потапяне във вода и други, пише още таблоидът.

Зубайда бе арестуван в Пакистан през 2002 г. и оттогава той се намира в Гуантанамо. Бин Ладен бе убит при операция на американски спецчасти на 2 май 2011 г., припомня вестникът.

Свързани статии (по етикет)

  • Арестуваха надзирател в лошвешкия затвор

    Надзирател в затвора в Ловеч е бил арестуван днес по време на дежурство за държане на наркотични вещества и мобилни телефони, съобщиха от прокуратурата в Ловеч.

  • Oбвиниха 8 души за търговия с дрога

    Сред тях има хора от фен клуба на "Левски". Специализираната прокуратура повдигна обвинения на 8 от задържаните 20 души от Бургас и София за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици.

  • НАСА ще разследва „Спейс Екс“ и „Боинг“ за употреба на дрога

    НАСА ще започне разследване за употреба на наркотици и за сигурността на работното място в компаниите "Спейс Екс" и "Боинг", след като шефът на "Спейс Екс" Илон Мъск беше заснет да пуши марихуана, докато даваше интервю през септември, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Оставете коментар