Четвъртък, 27 Февруари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 27 Февруари 2020

Майк Помпейо: Няма преки доказателства, че принц Салман е свързан с убийството на Хашоги

Майк Помпейо: Няма преки доказателства, че принц Салман е свързан с убийството на Хашоги

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви, че няма преки доказателства, свързващи саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман с убийството на журналиста Джамал Хашоги, съобщава БТА.

Помпейо заяви това пред репортери, след като той и министърът на отбраната Джим Матис обясниха на закрито заседание пред сенатори, че влошаването на отношенията между Вашингтон и Рияд ще навреди на националната сигурност на САЩ.

"Няма преки доказателства, които свързват престолонаследника с разпореждането Джамал Хашоги да бъде убит", заяви Помпейо. Но мнозина сенатори твърдяха друго на излизане от заседанието. "Не мисля, че в тази стая има някой, който да не вярва, че той е отговорен за това", каза сенаторът републиканец Боб Коркър, който оглавява сенатската комисия по външни отношения. Сенаторът Линдзи Греъм, също републиканец, каза, че докато не получи информация от ЦРУ, ще се въздържа от ключови гласувания, вкл. по закона за правителствените разходи. Водещи демократи казаха, че от предоставените им разузнавателни данни са се убедили в ролята на принца в убийството на журналиста. 

ЦРУ излезе преди дни със заключението, че Мохамед бин Салман е заповядал Кашоги да бъде ликвидиран.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner