Понеделник, 27 Януари 2020

ndt banner2

Понеделник, 27 Януари 2020
Любомир Кючуков: Никой не е готов за твърд Брекзит

Любомир Кючуков: Никой не е готов за твърд Брекзит

„Боя се, че навлизаме в сериал от типа драма след драма“, каза пред БНР директорът на Института по икономика и международни отношения Любомир Кючуков.

„Възможните пътища оттук нататък реално са два – Брекзит без договор или отлагане на Брекзит. Първият случай означава ясен край с несигурно бъдеще. Вторият – несигурно настояще с неясен край. Това, което в най-голяма степен ще реши по кой от двата пътя ще се тръгне, е днешното гласуване на вота на недоверие“, коментира дипломатът в предаването „Преди всички“ на програма „Хоризонт“.

Според него британският парламент не може да събере необходимо мнозинство в полза на каквото и да било решение. Според него този вот ще обедини консерваторите. Той смята за крайно невероятно да бъде сформирано ново правителство в рамките на този парламент.

В рамките на мандата на Тереза Мей е много малко вероятно да се проведе втори референдум, изказа мнение Любомир Кючуков.

„Никой не е готов за твърд Брекзит. При такъв всичко ще се решава на момента и то ще бъде реактивно. Нито ЕС, нито Великобритания са готови за такава ситуация“, коментира още дипломата.

Според него основният проблем за нашите сънародници във Великобритания ще бъде несигурността. Кючуков смята за малко вероятно въвеждането на визи за Великобритания, въпреки че при вариант Брекзит без сделка всичко е възможно. 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner