Сряда, 24 Юли 2019
Сряда, 24 Юли 2019
Тридневен национален траур в памет на жертвите на автобусната катастрофа в Португалия

Тридневен национален траур в памет на жертвите на автобусната катастрофа в Португалия

Последните данни, съобщени от болница "Нелио Мендонса" във Фуншал са за 29 загинали

Португалското правителство обяви днес тридневен национален траур в памет на жертвите на автобусната катастрофа, която снощи отне живота на 29 германски туристи на остров Мадейра, предаде Франс прес.

Чрез националния траур, започнал днес, "изразяваме болката и солидарността на цялото население на страната към жертвите и техните семейства при трагичния инцидент с туристически автобус в автономния регион Мадейра", каза португалският премиер Антониу Коща след заседание на министерския съвет в Лисабон.

Германските туристи загинаха, когато автобусът им, превозвал общо петдесетина пътници, падна от над десет метра височина на завой, веднага след като потеглил от хотела им в село Канисо, разположено между регионалната столица Фуншал и Санта Круз, за да ги откара до ресторант.

Последните данни, съобщени от болница "Нелио Мендонса" във Фуншал са за 29 загинали - 17 мъже и 12 жени, на възраст от 40 до 60 години. Сред ранените има само двама португалци. Според местната преса това са шофьорът и екскурзоводката.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Четирима от пострадалите още са в интензивно отделение, а деветима вече са изписани.

Германският министър на външните работи Хайко Маас съобщи днес, че заминава за Мадейра с лекарски екип, психолози и консулски служители, за да се срещне с пострадалите и да благодари на португалците за помощта им.

На пресконференция в Берлин Хелге Браун, шеф на канцеларията на канцлера Ангела Меркел, съобщи, че на мястото на катастрофата има служители на външно министерство, които се опитват да идентифицират загиналите. Браун посочи още, че в ход е подготовка за връщане на ранените у дома, ако е необходимо и с изпратен за целта военен спасителен самолет Ербъс А310, пише БТА.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар