Сряда, 18 Септември 2019
Сряда, 18 Септември 2019
Хайко Маас беше принуден днес да смени самолета за обиколката си в Северна Америка

Хайко Маас беше принуден днес да смени самолета за обиколката си в Северна Америка

Не за пръв път по време на задгранични визити на Маас има проблеми със самолетите, отбелязва ДПА

Германският министър на външните работи Хайко Маас беше принуден днес да смени самолета за обиколката си в Северна Америка. Това стана, след като първоначално предвидената за полета машина на германските военновъздушни сили не можа да излети поради технически проблем, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Министерството на външните работи в Берлин съобщи, че се е наложило Маас да замине на четиридневната си обиколка с по-малък "Ербъс А319", но не уточни какъв е бил проблемът с по-големия самолет.

Не за пръв път по време на задгранични визити на Маас има проблеми със самолетите, отбелязва ДПА.

През февруари Маас трябваше да направи принудителен престой в малийската столица Бамако и да чака 20 часа, докато пристигне резервен самолет.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

През май германският външен министър пристигна със 70 закъснение на първото си посещение в България заради неизправност на самолета.

Месец по-късно самолетът му имаше проблем с една от гумите си при кацане в Ню Йорк и той пропусна началото на заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Маас замина за Ню Йорк, където утре ще участва в заседание на Съвета за сигурност на ООН за предпазването на цивилните при въоръжени конфликти. След това ще отпътува за Канада, за да продължи заедно с канадския министър на външните работи Кристия Фрийланд работата по проекта си "Съюз за мултилатерализъм".

Последната спирка от обиколката му е Понд Инлет в арктическата част на Канада, където ще обсъжда въздействието на климатичните промени с 1300-тата инуити, живеещи в селището.

Свързани статии (по етикет)

  • Сектата на Грета

    Не знам дали Нобеловият комитет ще я удостои с награда, но съм абсолютно убеден, че тези, които я разкарват като панаирджийска мечка и злоупотребяват с болестта й, следва да бъдат изправени пред международен трибунал за престъпления против човечеството. Защото посланията, които те прокарват чрез гласа на Грета, са престъпно безумни и ужасяващи

  • Медиите разкриха на коя страна принадлежи F-18, приближил се до самолета на Шойгу

    Изтребителят F-18, който опита вчера да доближи самолета на министъра на отбраната на Русия Сергей Шойгу над международни води в Балтийско море, принадлежи на испанските Военно-въздушни сили, предаде вестник ABC, цитиран от РИА Новости.

  • В САЩ забраниха внасянето на някои макбуци в самолети, били опасни

    Американското федерално управление за гражданска авиация забрани внасянето в самолетите на някои модели преносими компютри "МакБук Про" (MacBook Pro) на "Епъл" (Apple), след като компанията изтегли от пазара определени бройки, чиито батерии създават опасност от пожар, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Оставете коментар