Четвъртък, 05 Декември 2019

ndt banner2

Четвъртък, 05 Декември 2019
Зеленски дава украинско гражданство на руски дисиденти

Зеленски дава украинско гражданство на руски дисиденти

Такова право получиха и украинците, родени и постоянно пребиваващи в Крим, и намиращи се извън украинския полуостров към 18 март 2014 г., когато той бе анексиран от Руската федерация, като това важи и за техните деца, съпрузи и родители

Украинският президент Володимир Зеленски подписа указ, с който дава украинско гражданство на руски граждани, пострадали от политически репресии, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. 

Според указа президентът предлага украинско гражданство и на всички чужденци, сражавали се на страната на Киев срещу проруските сепаратисти.

Това се случва, след като в началото на май руският президент Владимир Путин подписа указ, с който предостави руско гражданство по опростена процедура за жителите на контролираните от проруски сепаратисти региони в Източна Украйна.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Такова право получиха и украинците, родени и постоянно пребиваващи в Крим, и намиращи се извън украинския полуостров към 18 март 2014 г., когато той бе анексиран от Руската федерация, като това важи и за техните деца, съпрузи и родители.

В същото време стана ясно, че руският консул в град Лвов е обявен за персона нон грата по обвинение в шпионаж. 

Службата за сигурност на Украйна съобщи, че той вече е напуснал Украйна.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар