Петък, 28 Февруари 2020

ndt banner2

Петък, 28 Февруари 2020

Протестите в Хонконг се пренесоха и в киното

Протестите в Хонконг се пренесоха и в киното

Подготвя се бойкот срещу игралния филм "Мулан"Актрисата Лиу Ифей, която се превъплъти в ролята на Мулан, изрази своята подкрепа към полицията в Хонконг

Протестите в Хонконг се пренесоха и в кино средите, където бъдещите зрители на предстоящия игрален филм на „Дисни“ – „Мулан“, обявиха, че ще бойкотират.

Актрисата Лиу Ифей, която се превъплъти в ролята на Мулан, изрази своята подкрепа към полицията в Хонконг. Тя сподели китайска пропагандна картинка за полицейската репресия по време на масовите антиправителствени протести в града и така си навлече гнева на много потребители в социалните мрежи.

В социалната мрежа „Уейбо“, която е еквивалент на „Туитър“, Ифей написа: „Аз подкрепям полицията в Хонконг, вече може да ме пребиете. Какъв срам за Хонконг“.

Именно този пост бе харесан повече от 75 хил. пъти и споделен над 65 хиляди пъти.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

На пръв поглед актрисата изглежда бе събрала голяма подкрепа от обществото в защита на местната полиция, но в социалните мрежи като „Туитър“, „Фейсбук“ и „Инстаграм“, които са забранени в Китай, се появи хаштагът #BoycottMulan.

През последните дни и други звезди обвиха подкрепата си към полицията. Сред тях са Джеки Чан и Тони Леунг Ка-фай.

Все още не се знае до каква степен призивите за бойкот на новия филм „Мулан“ ще повлияят на рейтинга му, чиято премиера предстои през март 2020 година.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner