Неделя, 23 Февруари 2020

ndt banner2

Неделя, 23 Февруари 2020

Рябков: Вашингтон пое курс към ескалиране на военното напрежение

Рябков: Вашингтон пое курс към ескалиране на военното напрежение

САЩ изпитаха забранена от ДРСМО ракета

На фона на съобщенията, че САЩ са провели изпитание на ракета, забранена по силата на вече изтеклия Договор за ракети със среден и малък обсег (ДРСМО), заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Рябков изрази съжаление за действията на Вашингтон и заяви, че американците поемат курс към ескалиране на военното напрежение, съобщава TACC.

"Прави впечатление, че изпитването на усъвършенствана ракета "Томахоук" се проведе буквално 16 дни след оттеглянето на САЩ от ДРСМО и прекратяването на този договор. Вероятно не може да има по-ясно и категорично потвърждение, че разработването на съответните системи се провежда в САЩ отдавна и подготовка да се откаже от договора включва също съответната научноизследователска дейност“, коментира руският дипломат.

Според Рябков Москва също е забелязала, че "стартирането е направено с помощта на инсталацията Mk41".

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Универсалната пускова установка, която е подходяща за изстрелване не само на ракети-прехващачи SM-3, но и на крилати ракети от различни видове "земя-земя", "въздух-въздух", обясни Рябков.

"Всичко това предизвиква съжаление. САЩ очевидно са поели курс към ескалиране на военното напрежение", подчерта заместник-министърът на външните работи на Русия.

"Ние не се поддаваме на провокации“, заяви Рябков. Той потвърди, както бе обявено в понеделник във Франция от руския президент Владимир Путин, ангажимента на Русия за едностранен мораториум върху разполагането на наземни системи със среден обсег, докато тези системи не бъдат внедрени от САЩ във всички регион на света.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner