Петък, 28 Февруари 2020

ndt banner2

Петък, 28 Февруари 2020

Членовете на парламента на Косово гласуваха за разпускането му

Членовете на парламента на Косово гласуваха за разпускането му

След разпускането на парламента властите ще трябва да организират избори в рамките на 45 дни

Членовете на парламента на Косово гласуваха за разпускането му, като по този начин павираха пътя за провеждането на предсрочни избори в най-младата държава на Балканите, съобщава електронното издание на прищинския ежедневник Gazeta Express, цитирано от Агенция "Фокус".

Партиите се споразумяха да разпуснат шестия състав на законодателния орган, след като премиерът Рамуш Харадинай подаде оставка миналия месец във връзка с призоваването му от Прокуратурата от Хага на разпит като заподозрян за ролята му на командващ на Армията за освобождение на Косово (АОК).

89 депутати от управляващи и опозиция от общо 120 гласуваха в подкрепа на предложението, само двама се въздържаха. След разпускането на парламента властите ще трябва да организират избори в рамките на 45 дни.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Предсрочните парламентарни избори в Косово ще се състоят на 6 октомври, пише прищинският ежедневник Koha Ditore, като се позовава на източници, които твърдят, че датата е спомената от президента Хашим Тачи на среща с председателя на Централната изборна комисия (ЦИК) Валдете Дака един ден преди народното събрание да гласува разпускането си.

Неназованият източник е добавил, че предсрочния вот ще бъде обявен веднага след разпускането на парламента.

„Президентът каза, че парламентът ще бъде разпуснат в четвъртък, а веднага след това, в петък или понеделник, най-късно, ще обявим датата за новите избори. Той реши вота да е на 6 октовмри“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner