Събота, 22 Февруари 2020

ndt banner2

Събота, 22 Февруари 2020

Зеленски: Русия да върне на Украйна Крим и ще получи място в Г8

Зеленски: Русия да върне на Украйна Крим и ще получи място в Г8

По-рано стана ясно, че американския президент Доналд Тръмп се е съгласил с предложението на френския държавен глава Еманюел Макрон, на срещата на Г7 в САЩ през 2020 г. да бъде поканена и Русия

Владимир Зеленски предложи на Русия да върне на Украйна Крим, за да получи обратно мястото си в групата на най-влиятелните страни в света Г8, пише РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

Зеленски написа на страницата си във Фейсбук, че Русия трябва да сложи край на конфликта в Източна Украйна и да освободи украинците, които са в руски затвори. По този начин страната ще даде сериозен сигнал, “че иска мир и е готова отново да заеме мястото си в дневния ред на голямата дипломация”.

По-рано стана ясно, че американския президент Доналд Тръмп се е съгласил с предложението на френския държавен глава Еманюел Макрон, на срещата на Г7 в САЩ през 2020 г. да бъде поканена и Русия.

За връщането на Русия в Г8 Макрон каза, че то би било грешка без преди това да е разрешена кризата в Украйна. Срещу връщането на Русия се обявиха още премиера на Великобритания Борис Джонсън и канцлерката на Германия Ангела Меркел.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner