Събота, 22 Февруари 2020

ndt banner2

Събота, 22 Февруари 2020

Председателят на Европарламента: Лондон е изправен пред ново отлагане на Брекзит или пред развод без сдeлка

Председателят на Европарламента: Лондон е изправен пред ново отлагане на Брекзит или пред развод без сдeлка

Той отново посочи пред европейските депутати, че единствените алтернативи на ирландския предпазен механизъм в Брекзит сделката са излизане на Великобритания от ЕС без споразумение или още едно удължаване на срока за активиране на член 50 от Европейския договор

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли заяви в сряда, че "не е постигнат голям напредък" по отношение на сближаването в преговорите за Брекзит и сега Великобритания трябва да поиска или ново отлагане на настоящата крайна дата 31 октомври, или да напусне ЕС без споразумение по развода, съобщи БНР.

"Европейският парламент, разбира се, е отворен за възможност за удължаване на крайния срок за развода, ако има конкретни обективни причини за това“, посочи Сасоли на пленарна сесия на ЕП, съобщава Ройтерс. "Искането на удължаване е прерогатив на Обединеното кралство", допълни той.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)


Той отново посочи пред европейските депутати, че единствените алтернативи на ирландския предпазен механизъм в Брекзит сделката са излизане на Великобритания от ЕС без споразумение или още едно удължаване на срока за активиране на член 50 от Европейския договор.

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер също се опита да не изключва възможността за сделка и да се избегне това, което самият той определи вчера като "игра на обвинения", като предположи, че Обединеното кралство и Европейският съюз все още работят за постигане на споразумението за оттегляне, без да изключи постигането на сделка. Той добави, че разговорите продължават без съществени препятствия.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner