Събота, 16 Ноември 2019
Събота, 16 Ноември 2019
Турските сили засилват бомбардировките си в Сирия

Турските сили засилват бомбардировките си в Сирия

Американските войски в региона попаднаха под артилерийски огън от турски позиции, предаде Ройтерс

Турските сили засилват бомбардировките си около град в североизточна Сирия на четвъртия ден от офанзивата срещу кюрдска милиция, след като американските войски в региона попаднаха под артилерийски огън от турски позиции, предаде "Ройтерс".

Съединените щати усилиха своите усилия да убедят Анкара да спре нахлуването срещу кюрдските сили, подкрепяни от САЩ, като заяви, че Анкара причинява "голяма вреда" на връзките и може да се изправи срещу санкции.

Турция започна офанзивата си, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп разговаря по телефона с президента на Турция Тайип Ердоган и изтегли американските войски, които се сражаваха заедно с кюрдските сили.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Ердоган отхвърли нарастващата международна критика на операцията и заяви, че Турция "няма да я спре, независимо какво казва някой".

По фронтовите линии около Сирия Рас ал Айн, един от двата гранични града, насочени в офанзивата, се надигнаха гъсти димове, тъй като турската артилерия е насочена към района.

В Тел Абяд е по-спокойно, другата основна цел на операцията на около 120 км на запад, като в района се чуваше само случаен обстрел.

По-рано Пентагонът заяви, че никой от неговите войници не е ранен в турския артилерийски огън в близост до сирийския Кобани, на около 60 км западно от основната зона на конфликт.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар