Вторник, 28 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 28 Януари 2020
Италия одобри нов данък върху цифровите компании

Италия одобри нов данък върху цифровите компании

Налогът ще задължи международните интернет (уебсайт) гиганти да плащат 3% такса за интернет транзакциите, според текста на италианския проектобюджет

В сряда Италия одобри нов данък върху цифровите (дигиталните) компании като част от проектобюджета си за 2020-а година, като планира да въведе новата мярка от следващата година, предаде Ройтерс, цитира БНР.

Налогът ще задължи международните интернет (уебсайт) гиганти да плащат 3% такса за интернет транзакциите, според текста на италианския проектобюджет.

Очаква се данъчната схема да донесе приходи в държавния бюджет от около 600 милиона евро всяка една година, посочиха източници на Ройтерс, тъй като Италия се опитва да намери алтернативни приходи, които ще й позволят да избегне планирано увеличение на данъка върху продажбите.

Италия и други членове на Европейския съюз отдавна се оплакват от начина, по който компании като "Фейсбук" (Facebook), "Гугъл" (Google) и други уеб-базирани гиганти събират огромни печалби от европейските страни, но в същото време да плащат данъци от едва няколко милиона евро годишно.

През юли френският парламент също одобри въвеждането на данък от 3% върху приходите на технологичните интернет гиганти.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner