Вторник, 28 Януари 2020

ndt banner2

Вторник, 28 Януари 2020
Джо Байдън: НАТО ще се разпадне, ако Тръмп спечели изборите през 2020 г.

Джо Байдън: НАТО ще се разпадне, ако Тръмп спечели изборите през 2020 г.

Ако настоящият държавен глава на САЩ Доналд Тръмп бъде преизбран за президент на изборите през 2020 г., НАТО ще се срине. Това заяви бъдещият кандидат за президент Джо Байдън, пише руското издание "Коммерсантъ", цитирано от Агенция "Фокус".

Бившият вицепрезидент и кандидат за президент на Демократическата партия на САЩ се счита за основния конкурент на Тръмп на предстоящите президентски избори.

"Ако той (Доналд Тръмп) бъде избран отново, обещавам ви, че няма да има НАТО (...) Ще имаме истински проблеми", заяви Байдън, изказвайки се по време на дебата на кандидатите на Демократическата партия за президент.

Бившият вицепрезидент нарече ръководителя на Белия дом ексцентричен, луд президент, който „не знае нищо за външната политика и действа от страх за собственото си преизбиране“. Джо Байдън отбеляза също, че неговият съперник е критикувал НАТО повече от веднъж и говори положително за руския президент Владимир Путин.

Президентските избори в САЩ ще се проведат през ноември 2020 г. Основните демократични кандидати сега са Джо Байдън и Елизабет Уорън. Според анкетите Байдън започва да губи позиции във връзка с неотдавнашния „украински скандал“, причинен от телефонен разговор между Доналд Тръмп и Владимир Зеленски.

Една от темите на президентския разговор беше дейността в Украйна на сина на Джо Байдън, Хънтър. Настоящият президент Доналд Тръмп беше обвинен в това, че се опитва да изнудва Киев да разследва неговия потенциален политически опонент за корупция.

В замяна на провеждането на разследване, според обвиненията Тръмп е обещал военна помощ за Украйна. Това стана причина американският президент да бъде подложен на разследване, което можеше да доведе до импийчмънт.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner