Четвъртък, 23 Януари 2020

ndt banner2

Четвъртък, 23 Януари 2020
Педро Санчес на извънредна визита в Барселона

Педро Санчес на извънредна визита в Барселона

Премиерът на Испания Педро Санчес (ИСРП) направи изненадваща визита в Барселона, която не бе включена в официалния му дневен ред, но не се срещна с председателя на Женералитата на Каталуния Куим Тора, пише националният ежедневник El Pais, цитиран от "Фокус"

Испанският лидер беше в Барселона само няколко часа и се върна в Мадрид, без да дава пресконференция. В Барселона той не потърси контакт с каталунския лидер, макар миналия уикенд Санчес да остави без отговор телефонните обаждания на Тора.

Санчес поиска от Тора недвусмислено осъждане на насилието по улиците, което бе наблюдавано в Барселона и други големи каталунски градове през последната седмица, след решението на Върховния съд да осъди деветима сепаратистки лидери на затвор до 13 години за едностранния опит за обявяване на независимост на региона през есента на 2017г.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Санчес обаче се срещна с високопоставени служители на Националната полиция и по-късно посети ранените полицаи, настанени в две болници, където бе освиркан. Според съобщение на правителството Санчес е благодарил на хоспитализираните полицаи за приноса им за овладяване на кризата с обществения ред в Каталуния, като същевременно е призовал за „голямо търпение". „Кризата не е приключила, ще трябва да бъдем упорити", цитира изданието думите на испанския премиер.

Няколко стотици привърженици на независимостта протестираха срещу посещението на Санчес пред централата на делегацията на испанското правителство в Барселона, където те седнаха с плакати с надписи: „Испания, седни и говори“.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар

baner

 FB banner