Публикацията предизвика смут в пленарната зала, където има мнозинство партията на президента Зеленски - бивш комедиен актьор, избран с голяма преднина през април.

Редица депутати от опозицията настояха вчера Яременко да подаде оставка от поста председател на парламентарната комисия по външна политика.

Антонина Славицкая от "Опозиционна платформа - За живот" заяви, че поведението на Яременко е непрофесионално и позорно. Тя подчерта, че до голяма степен възмущение предизвиква не самият скандал, а "поредицата от лъжи, които се изговориха и оправданието за това поведение". Славицкая заяви още, че в комисията по външна политика "има много достойни жени, готови да поемат длъжността председател".

В подкрепа на това искане се изказа Ирина Геращенко от фракцията "Европейска солидарност". Тя се възмути, че с постъпката си Яременко подхранва най-лошите митове за Украйна, че "тук за 100 долара може да се купи жена".

Парламентарната група на партията на Зеленски "Слуга на народа" ще обсъди инцидента на заседание да края на тази седмица, каза нейният председател Давид Арахамия.